Vilken kamera är bäst?

Om du funderar på att börja fotografera mer seriöst så är det förmodligen också aktuellt att skaffa ny kamera. Och då uppstår givetvis frågan vilken kamera man ska välja. Vilken är bäst?
Alla de större märkena har bra kameror och dåliga kameror. Att välja mellan olika märken handlar mer om smak. Om du väljer Canon, Minolta eller Nikon spelar inte lika stor roll som vilken kamera inom märker du väljer. Om man tar som exempel så har Nikon flera olika klasser bland sina kameror; en klassindelning som är väldigt lik andra kameratillverkares. Först har de sina vardagskameror som gemene man kan tänkas köpa och ta med sig på semestern. De kallas för Coolpix och finns i en mängd varianter. Vill du satsa på fotografi är det dock inte någon av dessa du ska köpa. Köp åtminstone någon kamera ur deras Konsument-serie. Några populära modeller i denna klass är tillexempel D90 och D7000. Vill du dock satsa ordentligt och slå på stora trumman, så rör du dig vidare uppåt mot Professional. Här hittar du kameror som D800 och D3X.
Nu har vi också nått inköpssummor som nästan bara professionella fotografer kan lägga ner på en kamera. Men är du riktigt intresserad så kanske det är något du vill lägga pengarna på. Men är du amatörfotograf som vill ha bra utrustning så är det bästa rådet att köpa det bästa inom Konsument-serien – som exempelvis D7000 eller dess nya uppföljare D7100.
Oavsett amatör eller proffs kan du framkalla billigt på framkallningsexperten.se

 

Comments are closed.