Urbana myter om viktminskning

Det finns många myter kring viktminskning: vad man bör äta, när man bör äta det och på vilket sätt. Vissa stämmer, andra stämmer inte alls och en del stämmer till en viss del.
En av dessa mycket är att man ska undvika äta kolhydrater sent på kvällen.

Teorin säger att man ska undvik kolhydrater sent på kvällen – och inte som en annan myt säger -tidigt på morgonen. Tanken är att vår ämnesomsättning kan börja avta något när vi kommer nära läggdags, och att våra kroppar då kommer att lagra dessa kolhydrater som fett.
Problemet med teorin är att det inte finns någon sanning bakom det. Det finns många människor som äter kolhydrater mitt i natten och ändå gå ner i vikt. Dock kan en del människor vinna på att inte äta för sent som ett sätt att begränsa sitt kaloriintag. Det blir lättare att förlägga hela näringsintaget under dagen och sedan stoppa helt. Men själva tidpunkten har i sig ingen betydelse. Tvärtom är det vissa som väljer att äta lite mindre under dagen och äter ett litet mål sent på kvällen eller tidigt på natten, för att de känner att det blir lättare att hantera suget då.
Att äta kolhydrater vid särskilda tidpunkter under dagen, för att gå ner i vikt, är oftast en myt!
Det viktiga är alltså hur mycket du äter under ett dygn, inte när du äter.
För att få bra information – fri från felaktiga myter – kan du gå in på www.viktexpert.se.

Comments are closed.