Träning

Träning är avgörande för viktnedgång och även för att hålla vikten och må bra, både fysiskt och psykiskt. Endast en halvtimme om dagen gör stor skillnad. Vi är gjorda för att röra på oss, för när vi rör på oss, då kommer systemet igång. Blodcirkulationen ökar, något som leder till att cellerna kan ta upp mer syre och det leder i sin tur till att kroppen kan ta hand om förhöjda stresshormoner. Det avlastar hjärtat och förbättrar både humör och sömn. Det finns en rad olika träningsformer att välja på och något som passar alla. Det gäller bara att hitta den där träningsformen som får en på platt fall.

För att hitta den träning som passar en bäst kan man börja med att fråga sig om man vill träna ensam eller i grupp. Är det gruppträning som gäller är det bara att prova på det breda utbud som gymmen ofta har för att hitta rätt.  Spinning, boxing, pilates, aerobics, utbudet är närmast oändligt och det dyker hela tiden upp nya träningsformer. Vill du träna ensam är det kanske styrketräning och löpning som gäller? Du kan också träna hemma till en tränings-DVD. Kanske fördrar du en powerwalk, själv eller tillsammans med en vän? Powerwalk är mycket bra träning.

Gillar du att dansa ska du ta tillvara på det. Dans är absolut en träningsform och det finns en massor av olika danser att välja mellan. Och golfen, för golf är också träning som dessutom ger frisk luft och sköna naturupplevelser. Olika racketsporter är också bra träning, liksom de många kampsporterna. http://www.snabb-viktminskning.se

Comments are closed.