Städinkompetens – en Svensk folksjukdom?

Städinkompetens – en Svensk folksjukdom?
Finns det något som heter ”städinkompetens”. Kanske kan man kalla det för lathet – eller i bästa fall för ointresse. Många tycker helt enkelt inte att det är så viktigt att ha det rent och snyggt hemma. Åtminstone inte så viktigt i relation till allt jobb det kräver för att få det snyggt. Men de flesta tycker ändå att det är skönt att ha det städat – men inte att städa.
Men även av de som verkligen gör ett ärligt försök att städa hemma, så infaller en form av blindhet. Ja, man kanske ser smutskläder som ligger slängda på golvet – och de plockar man upp. Men man ser helt enkelt inte dammet på golvlisterna. Och ja, man ser att disken ligger i en Mount Everest stor hög över diskbänken – och man diskar undan den – men ser helt enkelt inte att insidan av kaffekannan har en brunaktig legering. Till viss del är det väl hemmablindhet – men kan det också handla om städinkompetens. Att man inte ser att det är smutsigt. Inte förrän någon annan tagit tag i lister och kaffekanna inser man att; ”Oj, jisses vad smutsigt det var här innan”.
Men att kalla det för ’sjudom’ är nog oavsett vad att gå för långt. Man kanske kan använda ord som talanglöshet eller selektiv blindhet. Vi pratar om folk som har en blind fläck i ögonen för icke uppenbart smuts.
Nåväl, när det är rent då ser vi och mår bra av det.
Om man då har städinkompetens kan det vara bra att helt enkelt anlita folk som har stor kompetens på att städa. Som Hjälp Hemma: en städfirma som specialiserat sig på att städa hemma hos människor (inte bara städinkompetenta, utan alla som av olika orsaker inte hinner eller vill städa själva). Du får med jämna mellanrum en städerska som kommer hem till dig och med branschkompetens ser till att ditt hem ser fräscht och städat ut. En städerska som jobbar enligt kollektivavtal och som tar stolthet i sitt jobb.
Ska man trots allt kalla städinkompetens för en sjukdom – då är Hjälp Hemma ett sjukhus med hembesök. Läs mer om städtjänst här

https://www.hjalphemma.se/stadservice/hemstadning/

Comments are closed.