Rengöringstips för barnvagnar

Har du en barnvagn? Om svaret är ja, så bör du också tänka på hur du rengör den. Även om det inte dröjer allt för länge innan ditt barn är stort nog att klara sig utan barnvagn så vill du att vagnen ska vara fräsch tills det är dags för ett småsyskon – eller i annat fall försäljning av vagnen. Tyget slits och bleknar allt eftersom tiden går, smulor samlas i skrevorna och ramen kan ibland bli lite klibbig. Det är viktigt att rengöra vagnen regelbundet, och om du gör det på rätt sätt kan den nästan bli så gott som ny.

För en riktigt bra rengöring, bör du börja med att ta bort allt tyg från ramen. Men innan du gör detta, kan det vara klokt att läsa bruksanvisningen. Den ger dig råd om hur du tar bort klädseln, korgen och kapellet.

Tvätta sedan tyget försiktigt med ett milt rengöringsmedel. Ett bra tips är att använda en tandborste för att komma åt överallt. Räkna med att det kan ta över en timme, plus den tid det tar för tyget att torka. Lägg det gärna i solen tills det är torrt.

Se också till att torka av barnvagnens andra delar. Rengör eventuella klibbiga områden på ramen och torka därefter alla metalldelar grundligt.

Hjulen och fälgarna bör också torkas av. Pumpa upp däcken om de har dåligt med luft. Kontrollera om de svängbara hjulen rör sig smidigt. Vid behov, kan du ta på lite smörjmedel.

Hos www.syskonvagn.org hittar du mer information om syskonvagnar.

Comments are closed.