Och vad är trivexlinser?

Trivexlinser är en typ av plastmaterial som är framtaget för att ge avancerad optisk prestanda med minimal vikt. Trivex påminner om polykarbonat på så sätt att de är överlägsna ren plast eller glas. Men Trivex innebär ännu ett steg på den teknologiska stegen då materialet är överlägset polykarbonat.
Linser tillverkade i Trivex har många fördelar jämfört med andra linstyper. Till exempel är materialet lättare än polykarbonat, har bättre optisk förmåga och mer hållbart. Trivex har dessutom 100 % UV-skydd.
Men även om Trivexlinser har många fördelar jämfört med andra linsmaterial, har de också några nackdelar. Trivex är ett dyrare material och har sina begränsningar när man ska göra glas med starkare effekt.
Dock – på grund av sin hållbarhet, reptålighet och låga vikt är Trivex ofta materialet som väljs till barns glasögon eller sportglasögon. Deras robusthet gör dem också till ett utmärkt val för garnityrbågar – en form av bågar som kräver håltagning i själva glasögonglaset.
Utvecklingen på glasögonfronten har gått svindlande snabbt de senaste åren. Det har hänt lika mycket med glasögonens utveckling de senaste femtio åren som det har gått från glasögonens skapande i Italien i slutet av 1200-talet och fram till för femtio år sedan.

Du kanske vill veta var du kan läsa mer om glasögon. Kanske har du redan letat runt på nätet, men inte hittat vad du sökt. Lär dig mer genom att gå in på webbsidan www.glasogonmode.se. Här hittar du massor av information och bra artiklar som bör intressera dig.

Comments are closed.