Långstrump ute i världen

För oss svenskar är Pippa Långstrump bland det svenskaste som finns. Alla har barndomsminnen kring Astrid Lindgrens barnhjälte och ingen kan nog se henne som något annat än det ursvenskaste svenska. Men ute i världen är hon också oerhört populär under namnet Pippi Longstocking. 
Pippi Långstrump är en fiktiv karaktär i en serie barnböcker av författarinnan Astrid Lindgren har setts i ett antal flera filmer och tv-serier. Pippi namngavs av Lindgrens då nioåriga dotter – Karin – begärde som en krya-på-dig saga från sin mamma en dag när hon var hemma sjuk från skolan.
Nioårige Pippi är okonventionell, självsäker och har övermänsklig styrka – som att kunna lyfta sin häst med en hand utan svårighet. Hon hånar ofta inbilska vuxna hon möter – en attityd som sannolikt tilltalar unga läsare – men Pippi brukar förbehåller sitt värsta beteendet åt de mest pompösa och nedlåtande av de vuxna. Pippis ilska är reserverad för de mest extrema fall, såsom när en man misshandlar sin häst. Liksom Peter Pan, vill Pippi inte växa upp. Hon är dotter till en piratkapten och som sådan har hon äventyrliga historier att berätta.
Idag har Pippi Långstrump och hennes värld blivit en hel industri med böcker, tecknade filmer, tidningar och en rad produkter som matlådor, muggar och väskor.
Om du vill få tag på väskor med motiv från Pippi Långstrump kan du  gå in på www.väskmodeller.se och köpa där. Där hittar du även en lång rad andra väskor många olika väsktillverkare och designers.

Comments are closed.