Låna Pengar i Kongo

När allting är illa blir det värre
Om man tycker det är svårt att ta ett lån i Sverige – och att kraven som ställs är för höga – så skulle man försöka ta ett lån i Kongo. Framförallt som kvinna – utan man i livet. Det är fullständigt omöjligt. Gemensamt i Sverige och Kongo är att banker förutsätter att man ska ha pengar för att låna pengar.
Kavira är 56 år gammal, änka och mor till sex barn och många barnbarn. Hennes man dog efter en lång, kronisk sjukdom. För att försörja sig och sin familj säljer hon kassavamjöl i en jordbruksdepå i Birere.
Dock har det varit svårt för henne att köpa in råvaror efter hennes man slutade jobba när han blev sjuk och senare dog. Hon skulle behövt ta ett lån men ingen vill ge henne lån då hennes ekonomi är så dålig och hon är änka. Som tur är för Kavira finns Kiva som ger lån till just personer i hennes situation. Kiva är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Med sitt lån kommer Kavira att kunna köpa 40 påsar med cassavas och kan därmed få igång sin verksamhet ordentligt. Kavira är tacksam för det jobb Kiva gör för fattiga änkor som uteslutits från klassiska banker.
Är du i liknande situation så ska du veta att det oftast finns någon som ger dig lån oavsett hur din situation ser ut. Det gäller bara att hitta rätt långivare. Börja med http://www.norrbanken.se. eller läs direkt om privatlån

Comments are closed.