Jens Saltin, klarna head of expansion

Tryggare och enklare betalningssystem har gjort e-handeln till en av dagens stora tillväxtbranscher. Jens Saltin är Head of Expansion vid Klarna, en ledande utvecklare av betalningstjänster. Företaget räknar idag över 750 medarbetare och finns etablerat i ett flertal länder. År 2011 nominerades Klarna till Best International Startup i Crunchies Award.

Jens inledde sina studier vid Linköpings universitet, men flyttade 2004 till handelshögskolan i Stockholm. Tillsammans med bland andra Niklas Adalberth, en av Klarnas grundare, var Saltin med och bildade Handels pokersällskap. Här verkade han även som Head of Company Relations vid handelsdagarna 2005-2006.

Jens har en mångårig erfarenhet från ett flertal internationella finansinstitut. Bland annat arbetade han som analysassisten vid Nordea Markets 2006-2008, vid hedgefonden Rubicon i San Francisco under 2006, vid Bank of New York 2007 och vid Goldman Sachs i London 2008.

Efter återkomsten till Sverige anslöt sig Jens till Klarna 2009. Först arbetade han med produktutveckling, med fokus på mobila enheter, och senare med marketing. Under senvintern 2010 utsågs Jens till Head of Sales för Sverige. Sedan dess har han även verkat som Klarnas chef i Holland.

Numera ansvarar Jens för Klarnas internationella strategi. Företaget är idag en ledande aktör på Europa-marknaden och ambitionen är att fortsätta växa.

Jens saltin.se & jens saltin.com
jens saltin på linkedin
Jens saltins tweets
http://jens-saltin.blogspot.com
http://www.jenssaltin.wordpress.com 
jenssaltin.blogspot.com
http://about.me/Jens_Saltin
Jens Saltin, Crunchbase
Jens Saltin, breakit

Comments are closed.