Faror att akta sig för

Med en ny mobiltelefon har man oanade möjligheter vad det gäller allt från olika sorters kommunikation till att katalogisera och spara recept. Fantasin sätter gränserna och fantasin har ännu inte nått sin gräns. Men det finns också faror. Visste du till exempel att man genom att byta en programvara i en GSM-telefon, så kan den få makten att förhindra inkommande samtal eller sms till andra telefoner som finns i närheten.
De flesta av världens telefoner använder som standard GSM-telefoner. Genom att göra enkla gemensamma ändringar i telefoner från Motorola, har forskare i Berlin visat att de kan blockera samtal och sms som är avsedda för personer i närheten som är anslutna till samma nät. Metoden fungerar på andra generationens (2G) GSM-nät också, som är den vanligaste typen av globalt mobilnätverk.
Attacken innebär att genom att ändra en telefonens inbyggda programvara så att den kan lura nätverket från att leverera inkommande samtal eller sms till den avsedda mottagaren. I teorin skulle en telefon kunna blockera tjänsten till alla abonnenter som använder en basstation inom ett täckningsområde som kallas för ett trafikområde. Det är dock få som behärskar denna teknik och forskare jobbar just nu på att blockera denna fara. Så du kan lugnt använda din mobil som du vill.
Efter du läst denna text kanske du vill läsa mer om mobiltelefoner, och då också veta var man kan göra det. Ett mycket bra ställe, med massor av matnyttig och detaljerad information är www.billiga-mobiler.se. Välkommen in på www.billiga-mobiler.se!

Comments are closed.