Blandade fakta om bröllop

Över hela världen, genom alla tider, har folk gift sig. Och märkliga saker har hänt och mer eller mindre obskyra traditioner har uppstått. Visste ni till exempel att romarna studerade grisinälvor för att bestämma den lyckligaste tiden att gifta sig på. Eller att engelsmännen tror att en om en spindel finns i en bröllopsklänning så innebär tur för bröllopsparet. En annan tradition värt att berätta om är att under tjeckiska bröllop kastas ärtor i stället för ris. (Dock värt att nämnas att både ärtor och ris sväller när de blir blöta, vilket är farligt för fåglar som äter dem. Ärtor bör dock vara bättre än ris.)

Pachelbels “Canon i D” är det i särklass mest efterfrågade musikstycke för bröllop. Den är till och med mer efterfrågan än Wagners “Brudens marsch”.
En grekisk tradition rekommenderar bruden att stoppa  en sockerbit i sin handske. Sockret kommer att ‘sockra’ brudparets förening och göra det fruktsamt och njutbart.
Enligt en hinduisk tradition innebär regn på bröllopsdagen lycka. Men det kanske beror på att Hinduiska länder är betydligt torrare än Sverige. Här betyder regn på bröllopsdagen motsatsen. Så en del traditioner är starkt knutna till kutlur och geografi. I västvärlden var det Drottning Victoria som populariserade att ha på sig vitt när hon gifte sig i mitten å 1800-talet. I Japan har detta dock varit kutymen i alla tider.
Vill du läsa mer om bröllop och få tips om hur du planerar ett bra bröllop, så kan du gå in på www.brollopsassistenten.se.

Comments are closed.