Är du en sällskapsresare eller en solosemestrare?

Har du sett sällskapsresan? Reste du på en charterresa under 70- och 80-talet fick du nog uppleva det alldeles live. Grisfester, åsnecigarettetändare och hurtfriskhet i all ära, men idag finns det alternativ. En sol- och bad semester behöver inte vara det enkom. Solsemestern kan med fördel kombineras med aktivitetsveckor, specialinriktade resor som gourmetresorna för finsmakare. Reseföretagen har insett att alla kunder inte är de samma och har idag ett helt annat utbud än Stig-Helmer hade. Skämt åsido när du ska leta efter din semester ska du fundera över vad som är viktigast för dig. Kanske vill du inget annat än att koppla av vid poolen och slippa aktivera dig över huvudtaget. Eller så gör den slappa attityden hos donnorna vid poolen dig rastlös och du längtar bort från poolvattnet och vill göra saker istället. Vilken typ du än är bör du fundera på vad du verkligen vill och vad dina medresenärer vill. Det är ju en helt annan sak att resa som par, än att resa med barn. Anpassning är enligt Darwin nyckeln till överlevnad. Varför skulle det inte kunna gälla solsemestrar lika väl? Läs allt du kommer över och fråga gärna extra på resebyrån. Kontraktet ska du inte skriva på förrän du verkligen vet vad du ger dig in i.
En bra sida att söka information på är www.weekendpaket.org. Här har man samlat en rad informativa artiklar om olika sorters resor och vad du bör tänka på i samband med dessa. Vissa saker är gemensamt för alla sorters resor, andra är väldigt specifikt för just den resan; som golfresor, solsemester, romantisk weekend eller lyxshoppingresan.
Gemensamt för alla är dock: ju mer förberedd du vet – och ju mer du vet – ju bättre resa blir det utan obehagliga överraskningar som förstör känslan av semester.

Comments are closed.